Fotö bastu – ett lyckat samarbetsprojekt

För att undanröja ev missförstånd som kan ha uppstått genom senaste artikeln i Torslanda-Öckerötidningen (vecka 50) så vill vi från Fotö Öråd framhålla att bastubygget på Ussholmen i högsta grad har varit ett gemensamt projekt mellan Fotö Hamnförening, som betalat materialet och Fotö Öråd, som tagit initiativet till bastun och med frivilliga arbetsinsatser från 10-talet medlemmar i Fotö Samhällsförening både projekterat och byggt bastun. Drivkrafterna för alla som medverkat i bygget har varit att bastun ska vara tillgänglig för Fotöbor.

Förutom möjligheten att boka  bastun för ett två-timmars-pass, så har Fotöbor som är medlemmar i Fotö Samhällsförening dessutom möjlighet att använda bastun för 25 kr/ person på onsdagkvällar (kl 17-21) för herrar och torsdagkvällar (kl 17-21) för damer. Vi gläder oss naturligtvis åt att bastun dessutom bokas av användare från gästbåtar, husbilar och andra tillresta, vilket ger hamnen ytterligare intäkter.

 

På bilden syns några av de som bidragit med mest arbetsinsats, Bengt Engström, Håkan Karlsson, Reidar Olsson och Holger Josefsson.